Nieuws

Nieuwe functionaliteiten Google Formulieren

Geplaatst 2 okt 2014 07:17 door Ernst-Jan van Gils   [ 2 okt 2014 07:18 bijgewerkt ]

Vind waarnaar je op zoek bent

Net zoals bij Documenten en Presentaties kan via “Zoeken in de menu’s” snel toegang verkregen wordt tot bijna alle functies van Formulieren, zonder daarvoor door de menu’s te hoeven zoeken bovenaan de pagina. Om een functie te vinden type Alt+/ of kijk onder het menu “Help”.Nieuwe manieren voor het beheren van vragen

Ook zijn nieuwe instrumenten toegevoegd om te bepalen hoe de enquête vragen worden weergegeven voor anderen. Bijvoorbeeld:


Maak verspreiding makkelijker via URL verkleiner

Om makkelijker enquête te verspreiden is bij de button “Formulier versturen” het selectievakje “Korte URL” welke direct een verkorte URL aanmaakt om te delen.

Aangepaste Thema's

Om een aangepast thema toe te voegen aan een formulier, creeer een nieuw formulier en klik op “Thema wijzigen” button in de navigatiebalk.Vanaf daar kunnen foto’s of logo’s worden toegevoegd aan de header, lettertype en kleuren worden aangepast, wijzigingen in achtergrond worden aangebracht en meer.Tevens is het mogelijk om vanuit verschillende thema’s te kiezen. 

https://lh4.googleusercontent.com/0fL9O0owSAvGSjvmj_dx9kLWJE3dmODtyEWK3CeFM6eO4LgZ6bBuVmDsDmecjYWgfKvd-i5es70n6wMjh-8UwyI5bCKXRXAN4xi-6TpM8OhGpUfTE6EdkrSuUCpwxz53mA1-1 of 1